Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2023 | Maandag 20 november

U bent een God Die menigvuldig vergeeft, genadig, barmhartig, geduldig, rijk aan goedertierenheid.
Nehemia 9 vers 17

Op 20 november 2020 werd de juwelierszaak van Daniël Kleen uit Katwijk aan Zee overvallen. De eigenaar hield er enkele fikse verwondingen aan over. Dezelfde dag nog werden de overvallers gegrepen: twee Amsterdammers, 22 en 27 jaar oud. De juwelier koesterde geen wrok. Hij voelde wel medelijden. Het liefst zou hij de twee in de rechtszaal ontmoeten. Dan kon hij hun vertellen dat hij zelf in een geestelijke rechtszaal was geweest. Dat God daar betaling eiste en hij niet kon betalen. Hoe God Zijn eigen Zoon zond om Hem te laten betalen in zijn plaats.

Wat is het heerlijk te weten dat onze God zó genadig en barmhartig is! Hij is niet als Allah die van zijn onderdanen veel eist. Hij is niet als de vele andere goden die mensen hebben bedacht, die allemaal verplichtingen en wetten opleggen. Nee, Hij is de enige, ware God – en een God van genade en goedheid.

Het bewijs daarvan heeft Hij volmaakt geleverd aan het kruis van Golgotha. Want daar liet Hij Zijn enige Zoon het oordeel dragen dat Zijn vijanden hadden verdiend.

Het dagboek bestellen?


De bijdrage in de verzendkosten bij één dagboekje is € 4,00.
Bestel er daarom twee, drie of vier; dan is de bijdrage maar € 5,00.
En u hebt wat moois om uit te delen!
Bestellingen vanaf zes dagboekjes worden gratis verzonden.