Gepost op

Het Rechte Spoor – 2022 | Maandag 7 februari

Er is maar één stap tussen mij en de dood!
1 Samuël 20 vers 3

Tegucigalpa ligt in Honduras. Daar werkte Carlos Rosa in een uitvaartcentrum. Vlak voor het gebouw trof hij een hoogzwangere vrouw aan. Ze was op weg naar het ziekenhuis, maar had plotseling hevige weeën gekregen. Carlos hielp haar in een lijkwagen om haar naar het ziekenhuis te brengen. De auto kwam in het verkeer echter vast te staan. De vliezen van de vrouw braken en de baby kwam in de lijkwagen gezond ter wereld.

Ja, het leven en de dood liggen dicht bij elkaar. Je kunt ’s morgens springlevend zijn en ’s avonds overleden. Wie niet de Heere Jezus als zijn Zaligmaker heeft geloofd, kan bruisen van leven, maar is in Gods ogen tegelijkertijd dood. Hem ontbreekt immers het nieuwe, het eeuwige leven.

Misschien ervaren we dat niet zo, maar ieder mens is van nature dood door zijn zonden. Hij heeft geen werkelijke verbinding met God. Om zulke mensen het eeuwige leven te geven, ging Gods Zoon in de dood. Jezus Christus stierf aan het kruis. Wie nu in Hem gelooft, wordt wedergeboren. Hij ontvangt het leven van God en staat voor eeuwig met Hem in verbinding.

 

Het dagboek bestellen?