Gepost op

Het Rechte Spoor – 2022 | Maandag 10 januari

Wij dan, gerechtvaardigd uit het geloof (…)
Romeinen 5 vers 1

Heinz Zak spande een touw tussen twee rotsen in het Yosemite National Park in Californië. De draad was slechts twee millimeter dik, maar sterk. De afstand tussen de rotsen was uiteindelijk maar 173 meter, dus niet zo heel groot. Maar het ravijn eronder was bijna 1.000 meter diep. En over dat draadje liep de 51-jarige man naar de overkant! – Bij de gedachte alleen al word je duizelig.

De kloof tussen de mens en God is nog heel wat dieper, namelijk oneindig diep. En hij is ook oneindig breed. Dat ravijn is voor ons simpel onoverbrugbaar. Op eigen kracht kunnen we ons nooit van onze zonden bevrijden om bij de heilige God te komen.

Dat weet Hij. Toch verlangt Hij naar ons, Zijn eigen schepselen. Hij zorgde Zelf voor een oplossing. Daartoe liet Hij Zijn eigen Zoon geboren worden: Jezus Christus. Toen Hij 33 jaar oud was, ging Hij naar het kruis. Daar nam Hij de zonden op Zich van allen die in Hem zouden geloven. Omdat Hij het oordeel erover onderging, vergeeft God ons alles. We worden door het geloof gerechtvaardigd. Zó kunnen we met God in verbinding staan, als Zijn eigen kinderen!

 

Het dagboek bestellen?