Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2022 | Donderdag 22 september

Welzalig is hij van wie de overtreding vergeven, van wie de zonde bedekt is. Welzalig de mens wie de HEERE de ongerechtigheid niet toerekent.
Psalm 32 vers 1 en 2

In 1920 werden de Olympische Spelen in Antwerpen gehouden. Vijf landen mochten er niet aan deelnemen: Bulgarije, Duitsland, Hongarije, Oostenrijk en Turkije. Dat was vanwege hun aandeel in de Eerste Wereldoorlog.

God is een genadig God. Als iemand zich aan Hem overgeeft, ontvangt hij genade, werkelijk volle genade! God vergeeft hem alles. Hij scheldt hem z’n schuld volledig kwijt. – Is het niet dwaas als een mens niet wil stoppen met zijn verzet tegen de Schepper? Zolang hij tegen Hem in opstand leeft, is zijn geweten onrustig. Hij kan niet werkelijk gelukkig zijn. En hij maakt zijn schuld steeds groter. Eens zal hij daarvoor moeten boeten.

Wie ‘capituleert’, wie op zijn knieën gaat en zich aan God overgeeft, zal wonderlijke dingen ervaren. Nee, niet een gevoel. Gelukkig maar niet alleen een gevoel! Zijn zonden worden hem door God vergeven. God werpt ze achter Zijn rug en komt er nooit op terug. Hij legt ook niet nog een straf op. Christus heeft immers alles al gedragen!

Het dagboek bestellen?