Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2022 | Donderdag 1 september

De stem van een die roept in de woestijn: Maak de weg van de Heere gereed, maak Zijn paden recht.
Lukas 3 vers 4

Een jong stel was op vakantie aan de Leuvenumse Beek die door de Veluwe stroomt. Vandaag twee jaar geleden maakten ze een wandeling naar een pannenkoekenhuis in het Harderbos. Op de terugweg had een kudde Schotse hooglanders het pad geblokkeerd. Er liepen kalfjes tussen. Daarom besloten de twee te wachten tot de dieren verdergingen. Dat deden ze niet. Toen het donker werd, belde het stel de politie. Met de politiewagen maakten de agenten ruimte. Over de gebaande weg kon het jonge paar verder.

Het was de boodschap van Johannes de doper: ‘Bereid de weg van de Heere, maak Zijn paden recht!’ Hoe kon dat? Door een innerlijke verandering. Door een ommekeer tot God. Door een belijdenis van hun zonden. Johannes riep de mensen op om zich tot God te bekeren.

God doet vandaag diezelfde oproep aan alle mensen. Hun weg naar de hemel wordt versperd door hun eigen zonden. Als ze die belijden, doet God ze weg. Dat kan Hij, omdat Christus het oordeel erover aan het kruis heeft gedragen. Zo gaat de hemel voor hen open!

Het dagboek bestellen?