Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2021 | Zaterdag 8 mei

Zoals het voor de mensen beschikt is dat zij eenmaal moeten sterven en dat daarna het oordeel volgt (…)
Hebreeën 9 vers 27

Twee jaar geleden rukte de politie in het Zeeuwse Sint-Annaland met loeiende sirene uit. De agenten droegen kogelwerende vesten. Er was een melding binnengekomen: op straat liep een groep mannen in camouflagekleding met getrokken wapens. Het waren spelende kinderen. – Vaak lijken dingen erger dan ze zijn. De politie moest natuurlijk het zekere voor het onzekere nemen.

Als het gaat om het eeuwige oordeel van God, geldt het omgekeerde: veel mensen hebben niet in de gaten hoe vreselijk dat is. De meesten willen er ook niet over nadenken. Ze schuiven het weg, vaak uit onbestemde vrees: ‘Als het toch klopt, dan …’ Ze steken de kop in het zand. Dat is zo verschrikkelijk dwaas!

Ieder mens zál voor God komen te staan. Hij zál het oordeel uitspreken over ieder die zich niet tot Hem heeft bekeerd. Daarover kan geen twijfel bestaan. We kunnen ons gewoon niet voorstellen hóe afschuwelijk het in de hel zal zijn. Daarom roept God allen op om hun toevlucht tot de Heere Jezus te nemen. Bij Hem alleen worden we van onze zonden verlost.