Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2021 | Zaterdag 31 juli

Ik ben gekomen in de waterdiepten en de vloed overspoelt mij.
Psalm 69 vers 3

Aan de oostkust van Engeland ligt het plaatsje Sheringdam. Eind juli 2019 wandelde daar een man met zijn kind langs het water. De kleine gleed uit. Z’n vader schoot te hulp, maar kwam daarbij zelf met zijn been klem te zitten tussen twee rotsblokken. Een groep reddingswerkers lukte het eerst niet hem los te krijgen. Ondertussen kwam de vloed op. Pas na vier uur, toen het water al was gestegen tot de hals van het slachtoffer, kon hij worden bevrijd.

Voor ons mensen dreigt allemaal het oordeel van God. Dat wordt vaak als een watervloed voorgesteld. Voor allen die in de Heere Jezus Christus geloven, geldt dat Hij het oordeel in hun plaats heeft gedragen. Daarom zal en kan het hen niet meer treffen. Gods oordeel hééft immers gewoed op Golgotha.

In de dagtekst horen we David spreken, achter hem zien we de Heere Jezus. De vloed van Gods oordeel overspoelde Hem wel. Hij droeg aan het kruis immers onze zonden. Daar ontbrandde Gods toorn. Hij ontstak in heilige woede. Hij oefende het oordeel uit. Het had ons moeten treffen, maar kwam neer op het hoofd van Zijn geliefde Zoon. Daarvoor prijzen we Hem!