Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2021 | Zaterdag 30 januari

Kan ook (…) een luipaard zijn vlekken veranderen? Zou ook u dan goed kunnen gaan doen, gewend als u bent om kwaad te doen?
Jeremia 13 vers 23

De stad Chennai, bij velen beter bekend als Madras, ligt in India. Op het vliegveld daar landde twee jaar geleden een vliegtuig uit Bangkok, de hoofdstad van Thailand. Eén van de reizigers viel bij de douane op. De 45-jarige man gedroeg zich verdacht. In zijn handbagage troffen ze het welpje van een luipaard aan. Het jong was een maand oud en ongeveer een kilogram zwaar. Het luipaardje werd bevrijd en de man opgepakt.

De vraag van de profeet Jeremia is indringend. Zou een luipaard zijn huid kunnen veranderen? Dat is onmogelijk. Zou dan een mens kunnen stoppen met zondigen? Dat is net zo onmogelijk!

Pijnlijk. Onze trots komt in opstand. Toch heeft God natuurlijk gelijk. De Bijbel is de waarheid. We moeten het eerlijk toegeven: we zijn onverbeterlijk slecht. Wie durft te beweren dat hij is gestopt met zondigen?

Wat is Gods liefde dan onnoemelijk groot! Voor zulke mensen zond Hij Zijn geliefde Zoon naar het kruis. Voor mensen als wij ging Christus in de dood.

 

Het dagboek bestellen?