Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2021 | Zaterdag 3 juli

Zie het Lam van God, dat de zonde van de wereld wegneemt!
Johannes 1 vers 29

Bij een vrouw in Nieuwe-Niedorp werd in 2016 een pakketje afgeleverd. Er zat een doos in met Disneypuzzels. Maar die had ze helemaal niet besteld. De doos kwam in de garage te staan. Vorig jaar kwam ze hem bij het opruimen weer tegen. Ze zette hem apart voor de kleinkinderen. Toen die eraan wilden beginnen, bleken er in de doos ook 530 drugspillen te zitten.

Er wordt de mensen ongevraagd enorm veel troep aangeboden: in tijdschriften en kranten, over de radio en via de televisie, steeds meer ook op het internet en via de mobieltjes. Dat verleidt tot zonde. Het vertroebelt ons denken. We raken in een roes en ‘genieten’. – En als we ontwaken, is er de kater. Zonde maakt níet gelukkig. Zonde trekt ons van God af. Zonde brengt het oordeel over ons.

Wat mogen we dankbaar zijn dat de Heere Jezus naar het kruis is gegaan om voor de zonde te sterven! Wie in Hem gelooft, wordt van de zonde gereinigd. Als we meer op Hem gericht zijn, zal ons dat er ook voor bewaren dat we gemakkelijk opnieuw zondigen. Als we gestruikeld zijn, richt Hij ons weer op.