Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2021 | Woensdag 15 september

Uw God en de God van uw vader heeft u een schat in uw zakken gegeven.
Genesis 43 vers 23

Op 15 september 2019 waren twee jongens van 6 en 11 jaar uit Leidschendam aan het magneetvissen. Hun droom werd werkelijkheid: ze haalden een schat boven water. Het was een kleine kluis. Daarin zaten horloges, armbandjes en allerlei andere sieraden. De politie werd ingelicht, maar de eigenaar was niet te achterhalen. Daarom mochten de jongens hun schat zelf houden.

God had ook de broers van Jozef een schat in hun zakken gegeven. Elke ware schat komt van boven. Je kunt proberen op aarde schatten te verzamelen. Misschien lukt dat zelfs ook wel. Je kunt stinkend rijk worden. Maar ware en blijvende rijkdom kan enkel van God komen.

Hij biedt die rijkdommen alle mensen aan. Niemand kan zeggen: ‘Het is mij niet aangeboden’. God smeekt zelfs allen om zich met Hem te laten verzoenen. Die verzoening, dat is zo’n schat. Hoe waardevol is de vergeving van onze zonden! Wie kan in euro’s de waarde uitdrukken van de vrede met God en de rust voor ons hart en geweten? We zijn kinderen van God geworden, voor eeuwig Zijn eigendom. We zijn rijk!

 

Het dagboek bestellen?