Gepost op

Het Rechte Spoor – 2021 | Donderdag 8 april

De hemel verkondigt Zijn gerechtigheid; want God Zelf is rechter.
Psalm 50 vers 6

In Leuven vond in een patatzaak een vechtpartij plaats. Er was een tweeling bij betrokken. De twee broers moesten in april 2019 voor de rechter verschijnen. Een van hen had zijn vuisten willen gebruiken. Zijn broer hield hem twee keer tegen. De derde keer lukte het hem toch een flinke klap uit te delen. Het slachtoffer en de agenten konden de broers niet van elkaar onderscheiden. Ook de camerabeelden brachten geen helderheid. Daarom kon de rechter geen schuldige aanwijzen – en sprak beiden vrij.

Met zulke moeilijkheden kampt God niet. De hemelse Rechter is immers de Alwetende. Elk mens zal voor Hem komen te staan. Niet, om een onderzoek naar zijn leven te doen. Wel, opdat God hem alles toont – en niemand zal een weerwoord hebben. Ieder zal moeten erkennen dat Gods beoordeling volkomen rechtvaardig is. Hoe vreselijk is het dan als mens te horen: veroordeeld tot eeuwige opsluiting in de hel!

Wie nu zijn zonden belijdt en gelooft dat de Heere Jezus ook voor hem aan het kruis is gestorven, krijgt iets heel anders te horen: gerechtvaardigd op grond van geloof en bestemd voor de hemelse heerlijkheid!