Gepost op

Het Rechte Spoor – 2020 | Zaterdag 25 juli

Kan ook een Cusjiet zijn huid veranderen, of een luipaard zijn vlekken? Zou ook u dan goed kunnen gaan doen, gewend als u bent om kwaad te doen?
Jeremia 13 vers 23

Chennai ligt in India. Op het vliegveld daar landde een vliegtuig uit Bangkok. Onder de passagiers was een 45-jarige man. Die viel op. De douane onderzocht zijn tas. Daar kwam het welpje van een luipaard uit, met z’n prachtige vel vol vlekken.

Die vlekken zijn niet weg te poetsen. Evenmin kan een mens de kleur van zijn huid of haren veranderen; verven is natuurlijk nep.

Gods boodschap is onaangenaam, maar klopt wel: mensen kunnen ook niet stoppen met kwaad doen. Het is hun volslagen onmogelijk zichzelf te verbeteren. Hebt u het wel eens geprobeerd? En? Heeft God niet gelijk? Het lukt nooit!

Zijn oplossing is heel anders: als een mens zich tot Hem bekeert en zijn zonde en verlorenheid toegeeft, laat God hem opnieuw geboren worden. God wil niet dat oude opknappen, maar maakt iets heel nieuws. We zijn dan een nieuwe schepping. We zijn pasgeboren baby’s in het geloof. Dan mogen we tot Zijn eer leven!

 

Het dagboek bestellen?