Gepost op

Het Rechte Spoor – 2020 | Vrijdag 18 december

De tijd komt waarin allen die in de graven zijn, Zijn stem zullen horen, en zij zullen eruitgaan: zij die het goede gedaan hebben, tot de opstanding ten leven, maar zij die het kwade gedaan hebben, tot de opstanding ter verdoemenis.
Johannes 5 vers 28 en 29

Het Deense stoomschip Nordlyset voer met graan van Kopenhagen naar Antwerpen. Op 18 december 1877 strandde het, pas vier maanden oud. Het wrak ligt op anderhalve kilometer ten noordwesten van de Razende Bol voor het zeegat tussen Den Helder en Texel. In oktober 2018 haalde duiker Joost Verkerke uit Zierikzee een scheepsbel van het wrak boven water. Daarop stond de naam van het schip. Dat gaf de zekerheid dat het werkelijk om de Nordlyset ging.

Het is nauwelijks voor te stellen hoeveel mensen overlijden en voor hun nabestaanden onvindbaar zijn. In oorlogsgebieden. Bij grote natuurrampen. Door verdrinking. Bij vliegrampen. Of hoe dan ook.

God vindt ze wel. Als Zijn Zoon bevelend zal roepen, staan álle gestorvenen op. Voor God is dat een peulenschil. Hij laat ieder mens voor de rechterstoel verschijnen. Daarop zit Christus, Zijn Zoon. De grote vraag is: Staan we op om veroordeeld te worden? Of om het ware, eeuwige leven binnen te gaan?

 

Het dagboek bestellen?