Gepost op

Het Rechte Spoor – 2020 | Maandag 27 januari

(…) zo komt ook door één rechtvaardigheid de genade over alle mensen tot rechtvaardiging van het leven.
Romeinen 5 vers 18

De Caribische Zee is de belangrijkste route voor drugssmokkelaars vanuit Zuid-Amerika. Eind januari 2018 was het weer raak: het marineschip Zr.Ms. Zeeland onderschepte een transport van ruim 2.000 kilogram coke. Straatwaarde: zo’n honderd miljoen euro. Hoeveel mensen zouden door zo’n partij drugs richting de dood worden gedreven? – Door het sterven van de Heere Jezus is het eeuwige leven voor alle mensen binnen handbereik gekomen. Ze hoeven hun hand er maar naar uit te strekken!

Die éne rechtvaardigheid waarover de dagtekst spreekt, is het sterven van de Heere Jezus Christus. Hij ging in gehoorzaamheid aan God naar het kruis om daar de straf over onze vele zonden te dragen. Door die éne daad van Hem stroomt Gods genade naar alle mensen toe. Het heil wordt iedereen aangeboden. Het is dus werkelijk binnen handbereik.

Wie die genade wil aannemen, moet zijn hand uitsteken. Hij moet Gods aanbod aanvaarden. Daartoe moet hij op zijn knieën gaan en zijn schuld erkennen. Op dat moment ontvangt hij het eeuwige leven!

 

Het dagboek bestellen?