Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2020 | Maandag 11 mei

Door Hem [= de Heere Jezus Christus] hebben wij beiden door één Geest de toegang tot de Vader.
Efeze 2 vers 18

In Badhoevedorp staat het Corendon Village Hotel. Sinds februari 2019 staat daar een Boeing 747-400 in de tuin. Na 29 jaar dienst is het vliegtuig door KLM buiten gebruik gesteld. Van Schiphol naar z’n nieuwe bestemming is het maar een kippeneindje, maar het tochtje duurde vijf dagen. Er moesten sloten worden gedempt en tijdelijke bruggen gebouwd. De A9 moest tijdelijk dicht. ’t Was een hele klus, maar het lukte.

De afstand tussen de mens en God was enorm. Als je het een naam wilt geven: er zit een eeuwigheid tussen. Want het gaat om de heiligheid van God en de zondigheid van de mens. De straf over de zonde is zonder einde. Zó ver waren wij van God verwijderd.

Er moest een zwaar werk worden verricht om die afstand te overbruggen. Jezus Christus deed dat, aan het kruis. Hij droeg daar de zonden van alle mensen die in Hem zouden geloven. Hij leed daar oneindig diep. Op grond van Zijn verzoeningswerk kunnen we nu met God in verbinding staan. We zijn zelfs Zijn kinderen geworden. Daarom mogen we altijd in het gebed tot Hem gaan. Wat een genade!

 

Het dagboek bestellen?