Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2019 | Zaterdag 24 augustus

Beveel de rijken in deze tegenwoordige wereld dat zij niet hoogmoedig zijn, en hun hoop niet gevestigd houden op de onzekerheid van de rijkdom, maar op de levende God, Die ons alle dingen in rijke mate verschaft om ervan te genieten.
1 Timotheüs 6 vers 17

Twee jaar geleden won een medewerkster van een ziekenhuis in het Amerikaanse Massachusetts een prijs in de loterij. Het was de grootste individuele geldprijs daar ooit: omgerekend 642 miljoen euro. De 53-jarige vrouw zegde meteen haar baan op. Ze wilde van het leven gaan genieten.

Voor heel wat mensen is het niet eenvoudig om elke maand rond te komen. In grote delen van de wereld is bittere armoede. Hebben wij het over het algemeen dan niet goed?

Je hebt echt geen miljoenen nodig om rijk te zijn. De rijkdom van de aarde is juist onzeker. Voor je het weet, ben je het kwijt. De Bijbel roept ons op om onze hoop op de levende God te vestigen. Van Hem alleen komt al het goede. Zeker als het gaat om de eeuwige dingen, om de dingen die blijvende waarde hebben: zondenvergeving en vrede met Hem, veiligheid voor het oordeel en geborgenheid, geluk en echte blijdschap.

 

Het dagboek bestellen?