Gepost op

Het Rechte Spoor – 2019 | Maandag 4 februari

Wanneer iemand een opstandige, ongehoorzame zoon heeft (…) moeten zijn vader en zijn moeder hem grijpen en naar buiten brengen, naar de oudsten van zijn stad, naar de poort van zijn woonplaats.
Deuteronomium 21 vers 18 en 19

Op een ochtend lag een politieman in de Duitse stad Neu-Ulm in de behandelstoel van de tandarts. Het was nog vroeg. Hij had een afspraak gemaakt om vóór zijn werk langs te komen. De agent hoorde een verdacht geluid: in de ruimte ernaast was een inbreker bezig. Die had pech. De agent greep hem in de kraag.

God sprak in de wet over een ongehoorzame en opstandige zoon. Die moest door zijn eigen ouders gegrepen en naar de rechters van de stad gebracht worden. Hij werd gestenigd.

Op een dag zullen Gods engelen alle mensen grijpen die in opstand tegen hun Schepper hebben geleefd. Wie niet voor God heeft gebogen, wordt geoordeeld.

De Heere Jezus probeert nu mensen te grijpen door het Evangelie. Zo wil Hij hen redden van het eeuwig verderf. Wie zich laat grijpen en zich tot God bekeert, ontvangt volle genade. Daarom, laat u door Jezus Christus grijpen om gered te worden!

 

Het dagboek bestellen?