Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2019 | Maandag 22 juli

De HEERE beschikte een grote vis om Jona op te slokken.
Jona 1 vers 17

Een 73-jarige visser uit Australië was aan het werk. Terry Selwood voer in zijn bootje van 4,5 meter. Een witte haai van 2,7 meter sprong er vanuit de golven pardoes in. De 200 kilogram zware haai spartelde hevig en deelde enorme klappen uit met zijn staart. Meneer Selwood raakte gewond aan zijn arm, handen en knieën. Hij had al zestig jaar als visser op zee gewerkt, maar zoiets nog nooit beleefd.

Soms gebeuren dingen die anders nooit gebeuren. Wat Jona overkwam, is ook niet alledaags. Er zijn wel voorbeelden bekend van mensen die in de maag van een walvis hebben gezeten en er levend uitkwamen, maar geen drie dagen.

Toch is het volkomen waar. In de Bijbel staan geen fouten. Wij snappen lang niet alles. We hoeven ook niet te denken dat wij in staat zouden zijn om God te ‘controleren’. Wat Hij heeft opgeschreven, dat staat. Wij moeten het alleen geloven.

Als er had gestaan dat Jona door een kleine haring was opgeslokt, of dat Jona een walvis had opgeslokt, zouden we het ook geloven. God is de God van de waarheid. Door Hem te geloven, eren we Hem!

 

Het dagboek bestellen?