Gepost op

Het Rechte Spoor – 2019 | Maandag 2 december

(…) en de voeten geschoeid met bereidheid van het evangelie van de vrede.
Efeze 6 vers 15

Het was gisteren drie jaar geleden. Toen kwamen er bijzondere schoenen in de verkoop. Alleen bij twee Nike-winkels in New York. Het waren zelfstrikkende schoenen. Als er een voet in wordt gestoken, trekt hij zich automatisch strak. Met knopjes aan de zijkant kan hij strakker of losser worden ingesteld. Om de twee weken moet de accu worden opgeladen. Is de prijs van 720 dollar hoog?

Bestaan onze schoenen uit de bereidheid van het Evangelie van de vrede? Hebben we zelf de Blijde Boodschap geloofd en de Heere Jezus als onze Zaligmaker aangenomen?

Wie in Jezus Christus gelooft, heeft vrede met God. Hij is geen vijand van God meer, maar heeft zich aan Hem overgegeven. De tegenstand is voorbij; er is vrede.

Ook mag hij dan in zijn dagelijkse leven vrede in z’n hart ervaren. Dat lukt helaas niet altijd, maar die rust in het hart mag hem kenmerken.

Uiteraard zullen we dan ook de wens hebben om onze medemensen het heerlijke nieuws te vertellen dat ze bij de Heere Jezus het ware geluk kunnen vinden.

 

Het dagboek bestellen?