Gepost op

Het Rechte Spoor – 2019 | Maandag 14 oktober

De bruiloft van het Lam is gekomen en Zijn vrouw heeft zich gereedgemaakt. En het is haar gegeven zich met smetteloos en blinkend fijn linnen te kleden, want dit fijne linnen zijn de gerechtigheden van de heiligen.
Openbaring 19 vers 7 en 8

Jim en Carole-Ann Stanfield vierden drie jaar geleden hun gouden bruiloft. Het Britse echtpaar zocht in de schuur naar hun oude trouwfoto’s. Ze kwamen daarbij hun trouwpak en -jurk tegen. Op aandringen van hun kleindochter trokken ze hun kleding van oktober 1966 opnieuw aan bij de viering van hun 50-jarige huwelijk. Het paste zelfs nog goed.

Aan de kleding op de huwelijksdag wordt over het algemeen nogal wat aandacht besteed. De bruid van Christus kleedt zich met de gerechtigheden van de heiligen. Dat betekent: hoe meer we op aarde leven naar de wil van God, des te meer zullen we straks stralen aan de zijde van de hemelse Bruidegom. Ja, des te meer vreugde zal Hij in ons vinden.

Is dat niet een geweldige stimulans om voor Hem te leven? Om te proberen om meer en meer op de Heere Jezus te gaan lijken? Om te leven zoals Hij heeft geleefd? Het is toch onze wens om Hem te verblijden, zodat Hij met welgevallen naar ons kijkt?

 

Het dagboek bestellen?