Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2018 | Donderdag 25 oktober

God zag al wat Hij gemaakt had, en zie, het was zeer goed.
Genesis 1 vers 31

In de nacht van 8 op 9 mei 1941 haalde het Duitse afweergeschut een bommenwerper neer. De Vickers Wellington van de Engelse luchtmacht stortte in het IJsselmeer. De bemanning bestond uit zes Polen. In de herfst van 2016 werd het toestel geborgen. De vier bommen waren nog aan boord.

Oorlog voeren, elkaar bevechten en pijn doen, het lijkt soms wel de grootste hobby van de mens. Hoe triest is het dat de mensen die door God goed geschapen waren, zó slecht geworden zijn!

’t Is onbegrijpelijk dat sommige mensen God ook nog de schuld geven van hun eigen wandaden. Hij heeft ons goed gemaakt, maar wíj werden Hem ongehoorzaam en zondigden. Dat is dan toch duidelijk onze schuld, of niet soms?

God is heilig. Hij kán helemaal geen slechte mensen hebben gemaakt. God is ook liefde. Daarom heeft Hij juist voor een oplossing voor al dat slechte gezorgd.

God zond Zijn eigen Zoon naar het kruis en maakte Hem tot zonde. Hij behandelde Hem alsof Híj de oorzaak van alle kwaad was, en strafte Hem. Zo heeft de Heere Jezus de zonde weggedaan.

 

 

Het dagboek bestellen?