Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2018 | Donderdag 22 november

De Heere Zelf zal met een geroep, met de stem van een aartsengel en met een bazuin van God neerdalen uit de hemel. En de doden die in Christus zijn, zullen eerst opstaan. Daarna zullen wij, de levenden die overgebleven zijn, samen met hen opgenomen worden in de wolken, naar een ontmoeting met de Heere in de lucht.
1 Thessalonika 4 vers 16 en 17

Twee jaar geleden werd het mogelijk om met het vliegtuig van Altenrhein in Zwitserland naar het Duitse Friedrichshafen te reizen. De afstand is twintig kilometer. Alleen de Bodenzee ligt tussen de beide plaatsen. Het werd de kortste lijnvlucht ter wereld. Een enkeltje kost 45 euro. De vliegreis duurt acht minuten.

Zó lang duurt onze reis naar de hemel niet! We worden in de wolken opgenomen en gaan de Heere Jezus tegemoet, in de lucht, als de bazuin klinkt.

Paulus maakte over dat moment bekend: “Wij zullen wel niet allen ontslapen, maar wij zullen allen veranderd worden, in een ondeelbaar ogenblik, in een oogwenk, bij de laatste bazuin” (1 Korinthe 15:51 en 52). – Ja, voordat iemand met z’n ogen knipperen kan, zijn de ontslapen gelovigen opgewekt, hebben we allen een verheerlijkt lichaam gekregen en zullen we bij Christus in de hemel zijn!

 

Het dagboek bestellen?