Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2017 | Woensdag 18 oktober

Een Samaritaan die op reis was, kwam in zijn buurt, en toen hij hem zag, was hij met innerlijke ontferming bewogen.
Lukas 10 vers 33

Twee jaar geleden raakten in Nieuw-Zeeland twee jagers in de bergen levensgevaarlijk gewond. Een reddingshelikopter moest terugkeren wegens tekort aan brandstof en slecht weer. Een andere piloot waagde toch een poging. Met succes. Hij redde twee levens. Toch dreigde gevangenisstraf, omdat hij door een medische kwaal tijdelijk was afgekeurd en niet mocht vliegen.

De barmhartige Samaritaan schoot de man te hulp die door rovers halfdood aan de kant van de weg was achtergelaten. Maar de joden wilden met de Samaritanen geen contact hebben.

De Heere Jezus is de ware Samaritaan, de liefdevolle Vreemdeling uit de hemel. Hij kwam om ons mensen te helpen en te redden. We moesten van onze zonden worden bevrijd; daarvoor stierf Hij. En hoe reageren de mensen?

‘Kruisig Hem! Kruisig Hem!’ – dat schreeuwden de joden voor Pilatus. ‘Weg met Hem! We willen Hem niet!’ – dat roepen vele mensen nu. Maar wie voor Hem buigt en Hem vraagt ook zijn of haar Redder te worden, wordt verlost en voor eeuwig Gods kind!

 

Het dagboek bestellen?