Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2017 | Donderdag 30 november

De HEERE zag dat de slechtheid van de mens op de aarde groot was, en dat al de gedachtespinsels van zijn hart elke dag alleen maar slecht waren.
Genesis 6 vers 5

Even wat snelheden. Usain Bolt is de snelste mens tot nu toe. Hij rende op topsnelheid 45 kilometer per uur! De gazelle gaat 75 en een jachtluipaard kan wel 110. Dat houdt hij alleen niet lang vol. Het verreweg snelste dier ter wereld is een vogel. Als een slechtvalk zich vanuit de lucht als een baksteen op zijn prooi op de grond laat vallen, behaalt hij snelheden van rond de 350 kilometer per uur!

Dan stellen de prestaties van de mens niet veel voor. God vindt ook dat wat de mens presteert, niet best is. Veel sterker: álles wat wij voortbrengen, is áltijd álleen maar slecht!

Dat is voor ons niet vleiend, maar wel de werkelijkheid. God zegt het. Daarom zond God Zijn Zoon naar de aarde. De Heere Jezus ging naar het kruis en volbracht daar dat goede werk: het werk van de verzoening. Op grond daarvan zijn we kinderen van God geworden. Nu we Zijn kinderen zijn, mogen we goede werken doen. Níet, om daardoor behouden te worden, maar uit liefde en dankbaarheid, omdat we behouden zíjn!

 

Het dagboek bestellen?